Кое е по-рационално да наемате имот който е далеч, но евтин или имот, който е скъп, но в централно място

В големите градове с хиляди жители и ограничени предложения за жилища, намирането на апартамент под наем, пасващ перфектно на посочените критерии, е трудно предизвикателство. Когато се търси квартира несъмнено се стига и до момент, в който трябва да изберете дали да плащате повече, за да сте по-близо до центъра или с цел да давате по-нисък наем да предпочетете имот от далечните крайни квартали на града.

За да усепеете да вземете най-правилното решение обмислете вариантите и това какви възможности ви предлгат, след което изберете оптималния съобразявайки се с разполагаемия бюджет и изискванията си.

Подредете приоритетите си

Преди да започнете търсенето изяснете си какви са предпочитанията и нуждите ви, което много повече ще улесни процеса на търсене и ще се ориентирате към правилните алтернативи. Живеещите в малък град лесно биха могли да открият имот в централните райони, който да наемат за приемлива цена. Но в многолюдните градове тази възможност е доста ниска и най-вероятно може да се наложи да плащате повече за търсеното удобство.

Ако приоритетът е да спестявате повече, търсенето трябва да е ориентирано към имоти от крайни квартали с нисък наем. Естествено и тука има изключения, отдалечеността на жилището от града води до загуба на време в пътуване и увеличаване на разходите направени за път.

От друга страна, ако стремежът е близост до работното място или училище, търсенета квартира да е на пешеходно разстояние или близо до удобен градски транспорт ще трябва да се простите с по-голяма част от бюджета си, наемайки по-скъп имот.

Каквото и да се каже най-определящият фактор в крайна сметка си остава бюджетът, оказващ влияние върху окончателното решение за жилището, което ще се наема.

Селектирането на квартал

Селектирането на квартал, в който предпочитате да наемете жилище зависи от това дали живеете сам или заедно със семейството си. За живеещите сами малък и удобен едностаен апартамент ще свърши работа като при избора съобразяването с работното място или ако сте учащ с близостта до учебното заведение, ресторанти и заведения за развлечения е предимство. Ако живеете с вашето семейство е хубаво наеманият апартамент да е на недалечно разстояние от училището на децата, от големите хранителни магазини и здравни заведения т.е на по-централни места.

Разполагането с превозно средство или близостта до градския транспорт може да ви позволи да наемате имот от отдалечените квартали на града, където ще сте далеч и от градския шум и ще имате по-спокоен начин на живот.

Порталът за недвижими имоти apartamenti.com има хиляди актуални предложения за имоти под наем, имоти за покупка сред, които лесно може да срещнете идеалният и изгодният за вас. Посетете нашия сайт, за да се уверите сами.