11 препоръки, които ще ви помогнат да продадете имота си бързо

Ако желанието ви е да продадете имота си за много кратко време, бихме искали да ви дадем няколко идеи, които да ги приложите, за да постигнете удовлетворяващ резултат.

Боядисайте в един основен цвят със светъл тон

Ако сте решили да освежите вашия имот за продан и искате да боядисате навсякъде, нека изборът ви на цвят за боята да бъде в полза на по-светлите нюанси. Цветовата палитра е отправната точка при създаване на ефекта за повече простор и свежест в помещенията. Боядисвайки в един тон, стаите близки една до друга ще създадете усещането, че са по-големи, включително и коридорът, който ще изглежда като едно естествено продължение на пространството в стаите.

Възползвайте се от огледалата

Едно, доста хитричко решение за оптическо разширяване на пространството в апартамента е използването на огледала. Те уголемяват и осветяват помещенията като отразяват светлината. Чудесен трик за малки и по-тъмни стаи.

Внимавайте с аксесоарите

Стилните детайли от декора на един дом имат силата да представят имота като по-скъп и луксозен, а това ще е във ваша полза!

Проверете осветлението

Добре осветеното жилище винаги изглежда по-привлекателно и просторно. Ако вашето желание е да привлечете вниманието на потенциалните купувачи, се погрижете да осигурите достатъчно светлина. Не позволявайте пердетата и завесите да блокират естествената слънчева светлина, идваща отвън. Проверявайте крушките на осветителните тела в жилището за изгорели и несветещи такива. Ако е нужно осигурете допълнително осветление, когато ще идват за огледи, за да изглежда домът уютен и приветлив в очите на заинтересованите лица.

По-малко вещи и по-малко хора

Отървете се от всичко ненужно като мебели, дребни вещи, ангажиращи излишно погледа. Освободете пространство, все пак човекът, който ще купи имота преди всичко си купува място за живеене. Най-важното нещо, на което ще обърне внимание, сред неговите приоритети е площта на жилището. По време на огледи е хубаво да присъства само един или двама от собствениците. Нужно е да осигурите на потенциалните купувачи възможността да визуализират себе си, семейството си там.

Обявата ви да е с качествени снимки

Вярно е, че обяви с качествени и хубави снимки се набиват повече на очи и шансът да попаднат сред любимите обяви на купувачите е по-голям. Първото впечатление при жилищните продажби се изгражда на база на публикуваните снимки, така че това е ефективен начин да привлечете интереса на потенциалните купувачи. Ако ще работите с агенция за недвижими имоти, разгледайте публикуваните от тях обяви. Може да прецените техния професионализъм и сериозно отношение към работата по тези малки детайли.

Публикувайте на повече места

По възможност публикувайте обявите си във всички възможни портали за недвижими имоти. Това увеличава многократно възможността да намерите купувачи за имота.

Актуализирайте обявите

Поради огромния брой публикации в уеб порталите, вашата обява може да стане невидима за много кратко време. За да се справите с този проблем е нужно поетапно да актуализирате офертата си или да пускате обявата на различни дати в различни портали за недвижими имоти.

Правилната цена

Приоритетно купувачите избират измежду всички алтернативи, имоти отговарящи на техните изисквания, след което ги сравняват по цени и се спират на този, който е по джоба им. Имотът трябва да бъде перфектно оценен с най-справедлива и реалистична продажна цена, за да има резултат в най-кратък срок.

Информирайте своевременно интересуващите се лица

Тези купувачи, които се свържат с вас ги информирайте бързо. Не ги карайте да чакат и ги поканете веднага за оглед на имота. Ако вие не го направите, моментално ще се ориентират към други алтернативи на имотния пазар, а вие ще изпуснете може би една печеливша сделка.

Услуги на професионалисти по недвижимите имоти

Агенциите за недвижими имоти, в частност брокерите са специалисти с много повече натрупан опит, познания и практични умения в областта на маркетинга. Работата с професионални брокери ще улесни и ще скъси изключително много продажбения процес и ще ви предпази от измами на имотния пазар.