5 важни неща при избор на агенция за недвижими имоти

5 важни неща при избор на агенция за недвижими имотиПовечето от хората живеещи в големите градове като София, Варна, Пловдив, Бургас са се сблъсквали с проблемите при наемането на жилище. А и възможностите, с които раполагате за разрешаването му не са много. Всеки млад човек , решил   да продължи образованието си или живота си в чужд град , в крайна сметка стига до този етап – търсене на квартира или нов дом.

Най-голяма вероятност да се намери имот за продажба или под наем е търсенето на обяви в онлайн портали за недвижими имоти. Възможността да наемете или да купите подходящ апартамент от собственик е почти минимална в големите градове. Защото собствениците предпочитат да работят с агенции за недвижими имоти, за да улеснят намирането на подходящите наематели и купувачи. По такъв начин те спестяват време, усилия и средства.

И тогава възниква най-важният въпрос- коя агенция за недвижими имоти да изберем. За разлика от другите страни по света, в България, няма ясно урегулирани закони за брокерската дейност.В такъв случай всеки един от нас с повече желание и свободно време, но без никаква компетентност, може да стане брокер.

Ето защо трябва да подходите внимателно и деликатно към избора на агенцията, която ще ви помогне да си намерите желания имот. Набелязали сме 5 важни особености, които не трябва да пренебрегвате за обсужващата Ви агенция за недвижими имоти.

1. От колко време агенцията за недвижими имоти е в бизнеса.

Колкото по-дълго, толкова по-добре. Естествено една дългогодишна агенция е за предпочитане, като се има предвид, че тя ще познава доста по-добре пазара на недвижими имоти в сравнение с нововъзникналите. Брокерите, които ще ви обслужват ще имат натрупан профеционален опит и биха реагирали по-бързо при установяване на вашите нужди и съответно можете да очаквате да ви предложат адекватни решения.

2. Уебсайт за по-бърз достъп.
В днешно време интернет е доминиращо средство за търсене на каквато и да е информация. Световната статистика показва, че над 85% от всички купувачи търсят оферти за недвижими имоти онлайн. Създаването на собствен уеб сайт придава професионален имидж на агенцията за недвижими имоти. Предимството е, че можете да придобиете обща представа за агенцията чрез сайта. Той улеснява достъпа до информация и ви спестява време. Без да полагате кой знае колко грижи, с едно кликване може да се свържете с брокерите, да разгледате офертите, и ако представляват интерес за вас, да посетите офиса им.


3. Актуалните към момента обяви на агенцията.

От публикуваните обяви на агенцията можете да придобиете представа, до колко е компетентна и добра в дейността си. По актуалните обяви може да се ориентирате и какви са цените на имотите за покупко-продажба и да прецените долу-горе каква може да е цената на вашия имот.

 

4. Отзиви за агенцията.
Когато търсите имот за покупка или продажба, или за отдаване под наем и си търсите коректна агенция, която да ви помогне в улесняването на този процес, би било полезно да се вслушате и в отзивите за тях. Ако имате познати, които са минали през това и са ползвали услугите на някоя агенция за недвижими имоти може да се съветвате с тях.

5. Дали вашият обслужващ брокер работи фултайм в тази агенция.
Акцентираме върху тази особеност, тъй като вашият брокер, ако се занимава и с друга дейност, няма да може да и отделя нужното време, за да ви обслужва пълноценно. Търсенето на имот и огледите са ангажиращи дейности и изискват време, поради което всеки би искал да получи достатъчно внимание и усилие от страна на брокера, за да се скъси максимално този процес.


Изберете агнецията която познава добре пазара на недвижими имоти и града в който търсите. Тя ще може да ви посъветва за всякакви неблагоприятни условия на местния пазар. Коректната агенция за недвижими имоти винаги ще защити интересите на клиентите си.