Как да постигнем простор в малкия си апартамент?

Какво като имате жилище с малки размери, Вие може да превърнете тази „малка кутийка“, в която живеете в просторен дом, побиращ всичко от което имате нужда. Нужно е само да използвате въображението си и да разгледате тук там някои дизайнерски решения за декориране на малки стаи, за да получите вдъхновение. Ако ли не, винаги може да разчитате на услугите на професионалисти занимаващи се с интериорен дизайн.

       Вярно е, че не всички притежаваме творчески нюх и професионални знания за аранжиране на мебели и вещи, но какво ни спира да експериментираме, и да дадем поле за изява на скрития си талант. В интернет пространството са разпространени толкова много идеи и малки хитрини, които са полезни за пресъздаване на илюзията за простор в малкия ни апартамент.

     Затова захващайте се за работа! Пребоядисайте стените си. Според някои дизайнери тъмните цветове са за предпочитане за стените на малки стаи. Идеята е, че тези цветове създавали усещане за дълбочина и ефекта „изтегляне назад“ на стените и естествено в съчетание с мебели в по-светли тонове. Няма да сгрешите, ако си боядисате стените и в светли нюанси. Не забравяйте, че бялото винаги пресъздава усещането за по-голямо и широко пространство от реалното. За да придобие различен облик домът ви от досегашния помислете си и за луксозните тапети или пък декоративни мазилки за подсилване ефекта на интериорния дизайн. Ако сте си избрали по-светли цветове, можете да акцентирате някоя от стените с фототапет например. Това несъмнено ще освежи цялостната визия на апартамента изразявайки чувството, което искате да усетят хората посетили вашия малък, но уникален дом.

Най-сполучливият начин да накараш един малък апартамент да изглежда по-голям и по-просторен е максималното опростяване на вътрешния дизайн. Всеки се нуждае от малко повече пространство в жилището си, още повече особено, когато е с ограичени размери. То тогава за обзавеждането му трябва да ориентирате своето търсене към мебели, които са компактни, незаемащи много пространство, но и функционални в същото време. Добро решение за освобождаване на достатъчно място са модулните мебели и такива за вграждане, които да ги приспособите към ограниченото ви пространство. Многофункционални мебели практични и лесни за употреба, но и придаващи опростен и елегантен стил на дома. Ефективен метод, за да се оттървете от царящия безпорядък и тяснота вкъщи. Използвайте всяко възможно кътче оптимално.

компактни мебели

       С правилното подреждане на вещите стая с минималистични размери би се превърнала в комфортно помещение с приятен декор. Един хитър трик за визуализиране на по-голямо пространство е стратегически поставените огледала в стаите. Дали за спалнята или всекидневната без значение, те са подходящи тъй като стъклото отразява светлината и това ще допринесе за подсилване на чувството за разширено пространство.

     Елиминирайте или скрийте дребните вещи зад изчистените геометрични форми на новата ви секция. Иначе рискувате така или иначе малкия ви апартамент да изглежда прекалено претрупан с предмети ангажиращи съзнанието, повечето от които може би вече не са ви потребни. Казано иначе - семпли решения за повече свобода и уют. Целта е да си освободите малко място за забавление и живот.

Реновирайки и превръщайки малкия апартамент в едно красиво и функционално, изглеждащо по-просторно място за живеене, вие инвестирате и в стойността на вашия апартамент. Ако решите да го продадете това ще повиши многократно продажната й цена.

       Няма да ви е трудно да постигнете усещането за повече пространство като разполагате с толкова много идеи и въображение за интериорен дизайн на апартаменти с ограничена площ. Дали с помощта на професионалисти или с вашата лична креативност винаги можете да постигнете желания ефект за простор, и да поберете нужните предмети в малкото пространство, с което разполагате. Не забравяйте, няма да сгрешите залагайки на изчистени и семпли решения за повече свобода и домашен комфорт.