Какъв трябва да е идеалният дом?

Недвижимият имот, закупен от вас, мaкар и да не отговаря по всички критерии на онзи просто перфектен дом от мечтите, за да бъде идеален е нужно да задоволява потребностите ви и да осигурява добри условия за нормален живот. Ако се питате „ Как е възможно това?“ нека се опитаме да дадем определение за понятието „идеален дом“ и да отговорим на въпроса „Какъв трябва да бъде идеалният дом?“.

1. Да бъде уютен. Идеалният дом е такова място предназначено за живеене, което носи пълна хармония, топлина, удобство и усещане за спокойствие. Без значение дали сте сам или голямо семейство Идеален е домът, който осигурява стандартния комфорт за живот на всеки един. Той е практичен, функционален и ви кара да изпитвате удоволствие, че е ваша собственост.

2. Идеалните размери. Малкото жилище е добър вариант за хора живеещи без партньор до себе си. Едностаен апартамент тип „гарсониера“ с размери между 30 и 45 кв.м. би бил подходящ за самостоятелен човек. Той има удобните размери и достатъчно пространство за нормален живот. С помощта на динамично развиващи се портали за недвижими имоти може да намерите идеалният за вас имот с подходящите размери.

3. За семейства- жилище с поне една детска стая. Проблемът е там, че повечето семейства в България може би живеят в апартаменти, където спалнята се ползва като детска, хола като спалня за родителите като по такъв начин се нарушава онази тънка граница между личното и общотото пространство. Идеалният дом трябва да притежава отделни стаи предназначени за спане, както за децата така и за родителите и едно общо пространство- всекидневната, където да прекарват времето си заедно.

4. Най-удобното място. Идеалният дом е жилището, което трябва да бъде в състояние да осигури среда, където да прекарвате голямa част от времето си със семейството, да можете да се отпуснете, релаксирате докато гледате телевизия, да посрещате вашите гости и да се забавлявате в крайна сметка.

Стабилен и здрав

5. Стабилен и здрав. Имотът ви трябва да е в сграда, на която жилищното строителство да съответства на определени стандарти. При изграждането на сградата да са използвани качествени и надеждни строителни материали за по-голяма сигурност и дълъг експлоатационен живот.

6. Добре изолиран. Колкото по-добре е изолиран домът, толкова повече ще намалите загубата на толина и ще икономисвате от разходите за отопление. Плътно уплътнени врати, прозорци и енергийно ефективните отоплителни системи са предпоставка за ефективното затопляне на идеалния дом. Също така, ако жилището е с южно изложение, може да икономисвате за отопление, възползвайки се от слънчевата топлина през студените зимни дни.

7. Сигурен и Защитен. Идеалният дом трябва да ви осигурява максимална сигурност и защита и да е подсигурен на уязвимите си места. Това условие важи за всякакъв тип имот – апартамент, къща, без значение дали сте в голям или малък град.