Коя агенция за недвижими имоти да изберем?

 

Искате да купите имот или имате такъв, който искате да продадете? И в двата случая пред вас застава една голяма питанка, запазеният и все така актуален въпрос, а именно „Коя агенция за недвижими имоти да избера?“.

С коя посредническа агенция да работите, за да сте сигурни, че ще имате сполучлив краен резултат?

На коя агенция за недвижими имоти можете да се доверите, след като те са толкова много напоследък и още продължават да се появяват нови агенции?

В такъв конкурентен пазар вероятността да попаднете на некоректни агенции за недвижими имоти е доста голяма, защото в тази система няма контрол и всеки пожелал може да влезе в бизнеса без дори да е подготвен и достатъчно запознат с имотния пазар.

Определено на човек му е отегчително да се занимава с проучване на всяка една поотделно, а още по-труден е самият избор.

За да избегнете многото главоболие покрай избора на агенция за недвижими имоти, следвайте няколко основни правила. Те ще улеснят задачата, спестявайки ви време и ще ви предпазят от недобросъвестни агенции, на които единствената им цел е да спечелят бързо някакви пари.

Първо правило : Коректни!

Ако една агенция за недвижими имоти не върши дейността си по коректен начин – отпишете я! Колкото и добри услуги и предимства да предлага тя, щом не можете да разчитате на нея, че ще се ангажира да защитава интересите ви, изобщо не ви е необходимо да работите с тях.

А как да прецените дали да се доверите на дадена агенция за недвижими имоти?

Лесно! Проверете дали са открити и публични. Една професионална агенция за недвижими имоти винаги ще се стреми да присъства на най-различни мероприятия, приеми, където професионалните посредници биха имали възможността да завържат полезни запознанства и връзки, които по-нататък във времето да са им от полза.

Прочетете/ чуйте отзивите за тях. Хората, които са ползвали услугите им ще кажат истината. Те споделят впечатленията си независимо дали са в добър или в лош аспект. Отзивите са добър ориентир, който ще ви помогне да откриете правилната агенция.

Второ правило : Опит!

Познаването на пазара е предимство за агенциите и в частност за брокерите. То е възможно благодарение на дългогодишния натрупан практически стаж в сферата на недвижимите имоти.

Опитните брокери са запознати с целия процес на сделката, видовете строителства, които се предлагат и техните особености, както и недостатъци. Имат познания в областта на правото, както и за психологията и поведението на различните типове клиенти.

Такива професионални брокери действат бързо и умело при установяване на клиентските нужди, също така и могат да предложат адекватни решения, в случай че възникнат усложнения в процеса на покупко-продажба на недвижим имот. При необходимост насочват клиентите си към алтернативи, които са подценили или пренебрегнали и ги предпазват от взимането на погрешни решения.

Трето правило : Професионализъм !

Професионализмът на служителите е показател за това на каква агенция сте се спрели. Брокерите са лицата, които представят агенцията за недвижими имоти. Обслужвайки своите клиенти по най-професионален и компетентен начин, консултантите печелят тяхното доверие и уважение, а това е предпоставка за успешно приключване на сделките. Доволните клиенти винаги носят нови клиенти за агенцията.

Следвайки тези три правила лесно може да откриете агенцията за недвижими имоти, на която може да се доверите, че ще ви помогнете да намерите имот, който да наемете, да купите или пък да продадете собствения имот.