Най-скъпите 10 имота в света

Питали ли сте се колко ли струва най-скъпия имот в света, къде се намира и кой ли притежава лукса да бъде собственик на скъпоструващо жилище. Представяме ви детайлна информация и любопитни факти за най-скъпите къщи в света, на които да се наследите в следващите редове.

Статията се изготвя на база данни, които са публично достояние. Вижте 10-те най-скъпи имота, модерни замъци и хората които имат богатството и късмета, за да са техни собственици.

10. 7 Upper Phillimore Gardens,

Местоположение: Лондон, Великобритания
Цена: 128 милиона долара

Собственик: Olena Pinchuk – тя е дъщеря на втория президент на Украйна- Leonid Kuchma. Също така тя е известна и като основател на фондация АНТИСПИН .

Детайли за имота: Този уникален по рода си имот притежава 10 спални, разполага със сауна, подземен басейн, собствен фитнес, кино. Къща с богат интериорен дизай покрит с мрамот, злато и безценни произведения на изкуството. Направо да си мечтаеш за нея.

9. Kensington Palace Gardens

Kensington Palace Gardens

Местоположение: Лондон, Великобритания
Цена: 140 милиона долара

Собственик: Roman Abramovich. Руски милиардер, собственик на частна инвестиционна компания Millhouse LLC. Може би повечето от вас го понават като собственик на английския футболен клуб – Челси.

Детайли за имота: тази къща е разположена на всеизвестна лондонска улица, казано иначе улица на милионерите.

8.   Seven The Pinnacle

Местоположение: Биг Скай, Монтана
Цена: 155 милиона долара

Собственик: Erda и Tim Blixseth. Tim Blixseth e строителен магнат и основател на Йелоустоун клуб. Но покрай фалита на клуба и развода му основно, той е загубил доста голям дял от богатството си.

Детайли за имота: За този имот можем да кажем, че е най-големият в клуб Йелоустоун. Има си частен ски и голф терен за много богатите личности. Освен тях къщата разполага с фитнес зала, винарна изба и множество басейни, подово отопление за по-голямо удобство.

 

7.   Hearst Castle

Hearst Castle

Местоположение: Сан Симеон, Калифорния
Цена: 191 милиона долара

Собственик: William Randolph Hearst. Замъкът понастоящем е обект на туризма. Той е приет за културно наследство и е част от парк системата в Калифорния.

Детайли за имота: Удивителен замък, чийто 27 стаи са били използвани за снимането на филма „Кръсникът“. Който го е гледал може да си припомни какви вълшебни сцени имаше. Замъкът е бил домакин на известни личности като Джон и Джаки Кенеди, Уинстън Чърчил и др.

 

6.   Ellison Estate

Местоположение: Woodside, Калифорния
Цена: 200 милиона долара

Собственик: Larry Ellison, на чието име е кръстена и къщата. Той е третият човек с най-голямо богатство за 2013 година по класацията на Forbes.

Детайли за имота: Построена е в японски стил, имотът се разполага на 23 акрова площ.

5.   18-19 Kensington Palace Gardens

18-19 Kensington Palace Gardens

Местоположение: Лондон, Великобритания
Цена: 222 милиона долара

Собственик: Lakshmi Mittal. Индийският магнат е най-големият производител на стомана в света и е сред най-богатите в Индия.

Детайли за имота: номер 18-19 на улицата на богаташите, имотът се намира до дома на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Притежава паркинг с 20 паркоместа, турска баня, 12 спални и други интересни особености сред, които е и закритият басейн.

4.   Four Fairfield Pond

Four Fairfield Pond

Местоположение: Сагапонак, Ню Йорк
Цена: 248.5 милиона долара

Собственик: Ira Rennert- собственик на холдинга Renco Group, инвестиращ в производство на коли и преработване на руда.

Детайли за имота: Къщата разполага със собствена електроцентрала. Дом с 29 спални помещения, 39 бани, голяма трапезария. Тенис кортовете, баскетболното игрище са сред останалите екстри на къщата. Предполагам, че на човек няма да му е скучно в такъв дом.

3.   Villa Leopolda

Villa Leopolda

Местоположение: Cote D’Azure, Франция
Цена: 750 милиона долара

Собственик: Lily Safra. Тя е бразилски филантроп, овдовяла след смъртта на ливанския банкер William Safra.

Детайли за имота: Известната къща е ползвана при снимането на филма „ Да хванеш крадеца“ на Алфред Хичкок. Има къща за гости, която е многократно по-голяма от имотите на повечето милионери. 50 акров имот, който има собствена хеликоптерна площадка и басейн.

2.   Аntilia

Аntilia

Местоположение: Мумбай, Индия
Цена: 1 трилион долара

Собственик: Mukesh Ambani. Поредния индисйки богаташ, чието богатство възлиза на 23.6 трилион долара. Можете ли да си представите колко много пари са това? Лично аз не.

Детайли за къщата: Този небостъргач, ползван като дом е на 27 етажа. Сред любопитните факти, които трябва да споменем са хеликоптерните площадки, които са 3 на брой, 6-те подземни етажа ползвани като гараж. В сградата живее цялото семейсто на Mukesh Ambani, а работещите като персонал са около 600 човека.

1.  Buckingham Palace

Buckingham Palace

Местоположение: Лондон, Великобритания
Цена: 1.55 трилион долара

Собственост: The British Sovereign-разбира се в момента е кралица Elizabeth II.

Детайли за имота: Имот, който технически не се продава, а се наследява от следващия суверен в Обединеното кралство. Тази сграда притежава общо 775 стаи от които 92 са офиси, 19 държавни стаи. А останалите са спални стаи, бани и стаи за персонала като цяло.

 

Източник на снимките: Google