Брокери обявяват война на фалшивите обяви за имоти

Системата "мултилистинг" гарантира автентичността на публикуваната информация.

Брокери обявяват война на фалшивите обяви за имотиБрокери и агенции за недвижими имоти обявяват война на фалшивите обяви и цени. От година и половина се работи върху система "мултилистинг", която да регулира пазара, да гарантира истинността на информацията, публикувана в обявите, и да повиши доверието между брокери, агенции и клиенти.

Системата е нова за България, но от много години се прилага по света. Работи се с конкретна база данни, която задължително е проверена. Всяка фирма и всеки брокер, който участва в системата, проверява собствеността на имота и го описва по нотариален акт преди да го пусне на пазара.

Идеята е един имот да се представлява от един брокер или една фирма, а не да бъде представян в десетки различни оферти с различни параметри и цени, както често се случва при работата с повече от един брокер.

В края на месеца стартира информационна кампания, която ще се проведе във всички градове на страната. Повече за системата в предаването "Още нещо" по NEWS7 разказаха брокерът Мариана Стаменова и Даниела Грозева от Национално сдружение Недвижими имоти.

 

 

източник - http://news7.bg/predavania/oshte-neshto/vsichki-videa/brokeri-obyavyavat-voyna-na-falshivite-obyavi-za-imoti/100714