Българи се юрнаха да купуват евтини имоти в Одрин

Български граждани се консултирали с брокери в Одрин за цените на имотите в града, но инвестиционният им мерка е бил секнат. Казали им "В Текирдаг може да купувате, но тук – не!", съобщи rodopi24.com.

От известно време Одрин привлича купувачи от района на Комотини в Гърция, но сега и български граждани проучвали възможностите на пазара на недвижими имоти в града и периферията му, тъй като обезценяването на турската лира прави цените на жилищата относително по-евтини за тях, пише „Хюриет”.

"Преди продавахме до 2-3 жилища на година, предимно на гръцки граждани от турски произход, но сега имаме 10 сделки", казва Серхат Чекер, ръководител на Асоциацията на консултантите по недвижими имоти в Одрин.

"Много българи също искат да купят жилище в Одрин, но законът не позволява на тези, които нямат двойно гражданство, да придобият имот в населено място до 200 км от границата. За изселници няма проблем, но ако си само български гражданин в Одрин няма как да станеш собственик на апартамент тук.

Затова пък ограничението не се отнася за Чорлу и Текирдаг", посочва Чекер. Имало гърци с придобити по няколко имота, които отдавали под наем.

 

Източник - standartnews.com