Над 100 души в Русе остават без дом заради имотна измама

Над 100 души в Русе остават без дом заради имотна измамаНад 100 русенци остават без дом заради некоректен бизнесмен. Жилищата са били ипотекирани тайно, преди да бъдат продадени на хората от строителния предприемач Явор Блъсков, съобщава bTV.

Вчера апартаментите бяха описани от съдия-изпълнител, тъй като бизнесменът има висящи кредити от няколко милиона към банките.

Антон Аспарухов и съпругата му са собственици на две стаи в жилищната сграда. Платили са за тях 15 000 евро, без да знаят, че са ипотекирани.

Вече две години не могат да вземат нотариален акт от строителния предприемач. Ако искат да останат в дома си, трябва да участват в публичен търг.

„Аз съм го изплатил напълно, но нито ми е вдигната ипотеката, нито нищо - и сега описи минават. Блъсков ги е залагал тези апартаменти и в крайна сметка ние ги губим и сега не знам и аз какво да правя...", гневи се мъжът.

Светла Петрова е взела жилището на изплащане за 30 000 евро. Разбира за ипотеката, когато й остава да внесе последните 4000 лв.: „Отказах да му плащам. И той в един момент ми изхвърля нещата от стаите - кушетки, обзавеждането ми го изхвърля, и заключи вратите....Нито се е обадил, че ще ми върне парите, нито че е влязъл в жилището".

Ипотекирани са общо 136 имота. Същата съдба имат собствениците на още 97 жилища в друг блок, продадени от същия бизнесмен.

 

източник - http://darikfinance.bg