5 „магически“ думи, които да присъстват задължително във вашите обяви

5 „магически“ думи, които да присъстват задължително във вашите обяви

Това са така наречените ключови думи, които се използват с цел да се привлече вниманието на клиенти търсещи недвижим имот, както и присъствието им в текста спомага за излизането на обявата в началните позиции в интернет търсачките.

Днес офертите за покупко-продажба или отдаване под наем на недвижими имоти стигат до заинтересованите лица благодарение на порталите за недвижими имоти и официалните уеб сайтове на отделните агенции. При публикуване на обяви използването на такива специални думи и фрази дава възможност за по-бързо достигне до целевите групи клиенти и гарантират конкурентни предимства на пазара. В тази статия главна роля даваме на ключовите думи, чрез които обявите получават шанса да попаднат в списъка на потенциалните клиенти, задали конктретно търсене по определени параметри.

„Обзаведен“- златната дума, която непременно трябва да присъства в описанието на имота, който е публикуван за продажба или под наем, ако е в мебелирано състояние. Предлагането на къща или апартамент заедно с мебелите предполага по-висока цена. Особено при имоти, предлагани за отдаване под наем, фактът, че е обзаведен предизвиква образуването на значителни разлики в цените. Ако сте собственик или агенция и давате имот под наем в пълно или частично обзаведено състояние, при рекламирането му задължително трябва да наблегнете на ключовата дума „обзаведен“. Иначе, ако не я споменете, рискувате да създадете у хората впечатлението, че посочената цена за имота е нереалистична и по-висока с оглед на други подобни оферти. Поради което повечето от потенциалните клиенти няма да изпитват нуждата даже да прегледат офертата, ако не са задали търсене по определени критерии.

„Близо до градски транспорт“. Близостта на имота до метрото или до автобусните спирки е от голямо значение особено в големите градове като София. Това важно предимство на имота особено засилва интереса на купувачите или наемателите. Отбележете в детайлите на обявата близостта на жилището до градския транспорт. Това ще ви направи предпочитан и ще сте с една крачка по-напред от конкурентите.

„Поддържан“. В оживени квартали, където в близост има университети и съответно повече студенти изискването към предлаганите под наем имоти е да са поддържани. Ако сте собственик на имот, който отдавате под наем, почистването и освежаването му след всеки наемател е задължително, за да придобие привлекателен вид и за да успеете да го пласирате отново в най-скоро време. Фигурирането на израза „добре поддържан“ в обявата ви позволява да получите по-добри резултати.

„Възможност за договаряне на цената“. Добавянето на израза „възможност за договаряне“ в детайлите на обявата е трик, с който си давате възможност да бъдете алтернатива на купувача или наемателя, като не сте категорични в обявената цена и може да я намаляте. Използването на ключовия израз ви отваря вратичка, за да се откроите сред десетки публикувани обяви.

„Без посредници“. Имоти продавани или отдавани под наем от частни лица обикновено включват в описанието си ключови думи и изрази като „без посредници“ „директно от собственика“ или други подобни. Такива параметри се въвеждат при търсене от купувачи, наематели и продавачи, които не искат да работят с брокери и агенции за недвижими имоти, за да не плащат допълнителни такси и комисионни и да улеснят самия процес.

Ролята на ключовите думи е огромен в съдържанието на какъвто и да е текст, имайки предвид, че хората често ги използват, за да откриват конкретно нещо в търсачките. Използвайте релевантни магически думи и изрази в офертите, за да ги правят интересни и за да привлекат клиентското внимание при търсене на недвижим имот за покупко-продажба или имот под наем.