Как да увеличите стойността на имота с малки подобрения?


Постигането на печалба от закупуването на имот с цел инвестиране и последващата му продажба на по-изгодна цена или отдаване под наем след подобрения, които ще увеличат стойността му, звучи доста приятно. Тогава какво е нужно да се прави за да се увеличи продажната цена на жилището?

Всяка година взависимост от пазарните условия се отчита завишаване или понижаване на цените на имотите в определен процент. Въпреки това вие самите също може да окажете влияние върху този процес. Корекциите и подобренията, които ще направите в конкретните параметри на имота и добрата инфраструктура ще благоприятстват за придобиването на добър търговски вид на имота и за увеличаване на стойността му .

Местоположение и добра инфраструктура.

Това в какъв район се намира въпросният имот е основен фактор за ценообразуването му. Именно местоположението му и инфраструктурата оказват най-голямо и решаващо влияние върху цената. Ако имотът се намира в близост до главен булевард и удобен градски транспорт, ако в близост имате големи супермаркети, озеленен парк с детска площадка, детски градини или пък ресторанти и заведения, всичко ще окаже положително въздействие върху стойността на имота и цената ще нарасне още повече.

Задължителни са освежителните ремонтни дейности!

След като купите жилище, за да увеличите цената му не трябва да очаквате всичко от общината! С модификациите, които да извършите вие също може да постигнете този желан ефект. Но още в самото начало си втълпете мисълта, че за тази цел ще е необходимо да пръснете малко пари. И така, какво трябва да се направи? Първо може да стартирате с оправянето на основните недостатъци. Най-важните основни нужди на един дом са отоплението през зимата и охлаждането през топлите месеци. Осигуряването на отопление е от първа необходимодост, тъй като следващите собственици или наематели ще изискват това. С централно парно отопление, с някоя камина или още по-добрия вариант инсталацията на климатик е подходящо решение и за двете крайности – адската жега и мразовития студ. Добре би било да смените дограмата, ако не е, за повече енергийна ефективност- това ще направи добро впечатление и ще е много важен плюс за стойността на имота.

Друга важна особеност на която да обърнете внимание е сигурността на жилището. Ако сте на долните етажи за по-добра защита може да сложите железни решетки на прозорците. Блиндираната входна врата също трябва да е включена към основните ремонтни дейности. Всичко това допринася за повишаване на пазарната цена и за възможността да реализирате по-голяма печалба от инвестицията си. В днешно време хората са по-капризни и селективни, така че трябва да оправдаете очакванията им до голяма степен.

Декоративни оформления и функционалност.

Без съмнение като направите някои декоративни и функционални промени, може да окажете драстично влиение върху цената на имота по посока увеличение. Например освежаването на банята или цялостното му обновяване, залагайки на модерен дизайн ще е инвестиция с добра възвръщаемост. Боядисването на стените, претапицерията на старите мебелите също могат подобрят интериорния изглед на жилището. Придържайте се към по-неутрални тонове при избора на цветове, тъй като не може да знаете какъв ще е стилът на купувачите или пък наемателите. Онова което изискват те е комфорт и удобство, ръководят се главно по тези фактори.

Кухнята е мястото, където се прекарва доста време и всеки би искал да има хубава такава, за да готви с любов и мерак най-различни вкусотии. Ако е стара постарайте се отделите достатъчно средства и за ремонт на кухнята. Подмяната на кухненските шкафове за добра визия, оборудването й с вградени уреди ще позволи да запазите чара и ще можете да освободите малко пространсво, ако помещението е твърде малко. Още един плюс, за да дадат оценителите по- висока стойност на обявения за продажба имот.

Единственото, което ви остава след като сте готови с всички подобрения в имота е да намерите в най-скоро време добър и свестен наемател или купувач, публикувайки обявата си в apartamenti.com и да се радвате, че ще можете да реализирате печалба от инвестицията.