Наемане на обзаведен апартамент - предимства и недостатъци

Наемане на обзаведен апартамент - предимства и недостатъци
„Обзаведен“ е ключова дума, която присъства в информационния текст на някои обяви и се среща много често когато се търси апартамент под наем. Обзаведен може да има следните значения: напълно обзаведен – апартамент, който изцяло е обзаведен предлагащ всички удобства - от бялата техника, електроуреди до най-малки декоративни детайли; както и частично обзаведен – апартамент с някои основни мебели и техника от първа необходимост.

Собственикът на имота, когато го отдава под наем, в договора са упоменават всичките мебели и уреди, с които разполага имотът и в случай на изнасяне от квартирата всички те трябва да са там и в добро състояние каквито са били. В периода на пребиваване в наетия имот те могат да се използват пълноценно, разбира се без да се повреждат.

Наемане на обзаведен апартамент – предимства

Като се има предвид, че живеем във времена, в които цените на наемите са високи, а и ангажиментът за обзавеждане е доста изтощителен и излиза скъпо, наемането на изцяло или частично обзаведен апартамент е голямо предимство. Особено изгодно е, ако сте студент и то от друг град, може веднага да се настаните без да влизте в излишни разходи и стресови ситуации. В случай, че е добре поддържан и декориран с вкус, апартаментът ще ви накара да се чувствате напълно комфортно все едно е ваш собствен дом.

Ако сте мобилен човек, на който му се налага да сменя местоживееното си заради работата, обзаведеният апартамент е по-изгоден вариант. По такъв начин ще се оттървете от постоянното местене на мебели и тяхното неизбежно увреждане при този процес. Удобството на обзаведената квартира се усеща по-силно в сличаите на преместване в друго населено място.

От друга страна намирането на подходящо жилище, което да побере собствените ви мебели и останалия багаж е по-трудно, особено когато го наемате. Може да имате проблеми с размера на апартамента - да е твърде малък, че да не успеете да поберете всичко или пък точно обратното. Жилище в обзаведено/полуобзаведено състояние е най-доброто решение когато само ще го наемате.

Наемане на обзаведен апартамент – недостатъци

Най-големият недостатък при наемането на такъв тип имот е, че нямате възможността да декорирате интериора по ваш вкус. Длъжни сте да живеете с тях дори и да не харесвате някои от мебели. Всичко, което е било налично в апартамента в момента на нанасяне, трябва да е на лице и при напускане по силата на договора. Трябва да се съобразите с условията на хазяина, следователно може да имате затруднения по това отношение.

За някои стари мебели и вещи, непотребни за вас или пораждащи съмнения относно хигиеничността си поради прекомерна употреба, може да разговаряте своевременно с наемодателя. Ако е разбран човек и има къде да прибере непотребните вещи може да се споразумеете без да възникнат конфликти между вас.

Проблем може да преставлява желанието ви да смените или подновите някои срати неща, но заплатената цена да се спадне от наема или при напускане на квартирата да останат там. Не всеки наемодател се съгласява с подобни желания, така че е хубаво предварително да обсъдите тези възможни варианти преди подписване на договора за отдаване под наем.

Общо погледнато наемането на апартамент, обзаведен с мебели и техника, които са в добро състояние и годни за ползване е най-рационалното решение за студенти или за млади двойки без деца. Да вярно цената на наема нараства, но пък спестявате от излишни разходи за ново обзавеждане с нова покъщнина или транспортиране на съществуващите и най-важното по такъв начин поне малко си спестявате главоболията и стреса покрай преместването.

Благодарение на apartamenti.com вие също може да намерите подходящият за вас обзаведен дом сред хилядите обяви и може незабавно да се свържете с неговия собственик или с агенцията, която е посредник.