Регионален исторически музей София

  • площад Бански 1, 1000 Old City Center, София, България
  • +359 2 985 4455

Работно време Регионален исторически музей София

  • понеделник: 10:00 ч. – 18:00 ч.
  • вторник: 10:00 ч. – 18:00 ч.
  • сряда: 10:00 ч. – 18:00 ч.
  • четвъртък: 10:00 ч. – 18:00 ч.
  • петък: 10:00 ч. – 18:00 ч.
  • събота: 10:00 ч. – 18:00 ч.
  • неделя: 10:00 ч. – 18:00 ч.

Отзиви за Регионален исторически музей София

(Общо гласували : 3465 - Рейтинг: 4.4)

Mariya Petrova

Рейтинг : 5 от 5

Отделете си поне два часа, за да го разгледате. До всеки експонат има информация и ще научите много интересни факти от историята и бита на българина. Залата с иконите, залата с конете и файтона, залите с гостуващи изложби... Не успях да вкарам кода за интерактивното разглеждане, който те приканват да отвориш на входа със закупения билет, защото ми поискаха и други такси. В залата с гостуваща изложба на ръчно правени книги имаше човек в неравностойно положение, който ме съпроводи сред експонатите. И във всяка друга зала имаше служители, което предполагаше, че нямаш право да снимаш или докосваш експонат. В парка пред музея също можеш да се любуваш на гледката, да пийнеш гореща минерална вода, да нахраниш гълъбите, да се освежиш от фонтана... Забелязах, че цените на картичките бяха ниски, а изобилието - голямо. С удоволствие бих се върнала. Наоколо можете да видите много забележителности. Препоръчвам да започнете с подлеза, базиликата, после с музея, да видите Министерството, библиотеката, другия музей, статуята на столицата...


Божидар Христов

Рейтинг : 5 от 5

Място което човек, трябва да го посети задължително. Много приятно съм изненадан, защото мястото е поддържано, просторно и приветливо. Има доста неща които да се видят, от живота на хората от старо време, чак до 1940 г. Качвам достатъчно снимки, за да се убедите, че мястото си заслужава да се види.


Vasil Apostolov

Рейтинг : 5 от 5

Страхотно място събрало в себе си много от българската история, както и различни изложби на съвременното изкуство. Препоръчвам на всички хора, които живеят в София или са за кратко тук да го посетят!


Dimitar Tachev

Рейтинг : 4 от 5

Интересно място. Заслужава си да се посети. Възможно е да се допълнят експозициите и да се превърне в наистина интересно място, където да се събере историята на София


Mарuнa M.

Рейтинг : 5 от 5

Останах много доволна от посещението. Може да се посети с бебешка количка. Достатъчно широко е и има асансьори между етажите.


Ако знаете повече за Регионален исторически музей София

Ние от apartamenti.com с цел повишаване удобството на потребителя създадохме каталог за фирми,болнични заведения и големи търговски обекти с кратка информация за тях. Вярваме ,че така ще улесним купувачите и бъдещите наематели в ориентацията за местоположение при търсене на подходящ имот.

Ако Ви е разполагате с допълнителна информация за Регионален исторически музей София, може да кликнете тук за да добавите.

Недвижими имоти близо до Регионален исторически музей София