Mузей по минералогия, петрология и полезни изкопаеми

  • ул. „Свети Климент Охридски“ 14, 1504 София център, София, България
  • +359 2 930 8312

Работно време Mузей по минералогия, петрология и полезни изкопаеми

  • понеделник: 9:00 ч. – 17:00 ч.
  • вторник: 9:00 ч. – 17:00 ч.
  • сряда: 9:00 ч. – 17:00 ч.
  • четвъртък: 9:00 ч. – 17:00 ч.
  • петък: 9:00 ч. – 17:00 ч.
  • събота: Затворено
  • неделя: Затворено

Отзиви за Mузей по минералогия, петрология и полезни изкопаеми

(Общо гласували : 7 - Рейтинг: 5)

Yuriy Kuchev

Рейтинг : 5 от 5

Най-богатият на Балканите музей за минерали и полезни изкопаеми. Създаден и поддържан от университетски преподаватели. Тук се намират парчета от 21 метеорити, сред които Тунгузкият, както и от най-новият Челябинския метеорит. Тук са експонирани и петте падали на територията на България метеорити. Колекцията е общодостъпна и се помещава на покрива на южното крило на СУ Климент Охридски.


Szymon K

Рейтинг : 5 от 5

Такава голяма изненада. С приятел го намерихме случайно и бяхме толкова шокирани, че няма информация за това място. Това е невероятно. Колекцията е огромна и толкова красива. Имахме късмет да разговаряме с един професор, който работи там. Тя ни разказа за колекцията, показа ни някои специфични минерали и направи невероятно представяне на тази изложба и ние сме наистина благодарни за това. Колекцията е красива. От парчета от околностите на София до "космически" екземпляр. Ако обичате минерали, скали и камъни, това място трябва да посетите. Във всеки случай - това е 5-ти етаж на Южното университетско крило. Асансьор до 4-ти и след това стълби до 5-ти. Попитайте някой от консиержа и той ще ви каже къде да отидете. В този университет можете да намерите 3 различни музея.


Wilrieke Boterblom

Рейтинг : 5 от 5

Определено си заслужава посещението! Особено когато имате интерес към геологията и минералогията. Много приятелски хостели и колекция, която се поддържа от университета.


Gr ViN

Рейтинг : 5 от 5

Деца и много ни харесаха


Sasha

Рейтинг : 5 от 5


Ако знаете повече за Mузей по минералогия, петрология и полезни изкопаеми

Ние от apartamenti.com с цел повишаване удобството на потребителя създадохме каталог за фирми,болнични заведения и големи търговски обекти с кратка информация за тях. Вярваме ,че така ще улесним купувачите и бъдещите наематели в ориентацията за местоположение при търсене на подходящ имот.

Ако Ви е разполагате с допълнителна информация за Mузей по минералогия, петрология и полезни изкопаеми, може да кликнете тук за да добавите.

Недвижими имоти близо до Mузей по минералогия, петрология и полезни изкопаеми